Újabb kerékpárút épül a tokaji borvidéken

Megosztás

Mád és Tarcal között a 19 kilométeres tokaji körhöz kapcsolódva jön létre bicikliút, összességében több mint 8 kilométeren.

A Mád és Tarcal közötti 7,6 kilométeres szakaszon kerékpáros nyom (külön projektben megvalósuló szervízút), több mint 5 kilométeren klasszikus kerékpárút jön létre. Ezt a szakaszt a LASPED kivitelezi nettó 526 millió forintos szerződéses értéken – számolt be róla a Magyar Építők.

A másik szakasz Tarcal belterületén jön létre egy 3 kilométeres szakaszon: kerékpárút, közös gyalog- és kerékpárút, kerékpáros hídműtárgy és kerékpársáv épül ki.

Korábbi sajtóhírek szerint a fejlesztés közvetlenül kapcsolódik az úgynevezett Tokaj-kör kerékpáros útvonalhoz. A Tokaj-kör kiépítése során a tokaji Kopasz-hegy körül jön létre kerékpárút a Tokaj-Tarcal-Bodrogkeresztúr-Tokaj útvonalon, mintegy 19 kilométeren. Az átfogó fejlesztés korábbi ütemét a KE-VÍZ 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. konzorciuma végezte el: ennek során 2,81 kilométeren új, háromszor egy sávos kerékpárút épült ki Tokaj belterületén, valamint 3,63 kilométeren a már meglévő földutakat aszfaltozták le.

Korábban írtunk róla, hogy az elkészült szakasz igazén érdekes megoldásokat is felvonultat. Cikkünk ide kattintva olvasható.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek